Breezy Kingussie

Cairnterriërs

 Pups Dazzle en Emil 2011

Breezy Kingussie Dazzle The Crowd

Glenmore's Emotion Pur

  

 

  

 

 

 

 

 

 

 29 Nov 2011: Hier weer eens stukje bewegend beeld. Big Sister Doky vind het kei-tof om met de pups en hun speelgoed te spelen. Ze gaat er helemaal voor. Voor haar doen, is ze heel rustig met die broers en zussen. Morgen is de weekmarkt aan de beurt, lekker die lucht van vers gebakken brood, fruit en puppen haha. Meestal is de aandacht op de markt groot voor zulke leuke hondjes. Ook komt morgen de Dierenarts voor de entingen. Dus het word weer een druk dagje. Doeg en tot de volgende keer.

 

27 Nov 2011: Hier is weer een update met wat foto's. Afgelopen week is de chipper langs geweest en zijn ze nu allemaal electronisch beveiligd haha. Ondanks de best wel grote naald, zie foto beneden, waren ze allemaal erg stoer. Kranten .... die worden niet gelezen maar wel verscheurd door de pups. Dat is een heel leuk spelletje. Gisteren hebben we 2 aan 2 met de pups op de arm, een wandelingetje gemaakt in de buurt, dat vonden de buurt-kinderen natuurlijk fantastisch. De gewichten zijn nu als volgt: 
Rock The Boat: 1791gr 
Spirit In The Sky: 1528gr 
I Put a Spell On You: 1615gr 
How Do You Do: 1512gr 
Try A Little Love: 1441gr.
 
New Kid In Town: 1638gr
Zoals jullie zien zijn de stamboom namen nu aan een kleur gebonden.Morgen worden ze weer ontwormd, dat zal weer smaken hahaha .Genieten jullie dan nu nog maar van de foto's, want over 2 weken is dat het enige wat ons nog rest :-(

 

21 Nov 2011: Hier zijn nog even wat bewegende beelden van de kroost.

 

20 Nov 2011: Het echte werk gaat nu voor ons beginnen. Gisteren zijn de pups voor de eerste maal bij ons achter buiten geweest. Dat was weer een hele ervaring voor ze. Kon onze Duitse Herder Manauya eindelijk ook kennis maken. Iedereen had het erover (middels geur) moet ze gedacht hebben maar ik zie niets. Nou gisteren heeft ze er dan zelf ook van kunnen genieten. Als eerste was Mr. Blue buiten toen was het een close finish tussen Mr. Yellow and Ms. Pink. Toen Dazzle dan eenmaal ook mee naar buiten ging kwam de rest ook al vlot. En in een mum van tijd gingen ze allemaal op onderzoek uit. Volgende week worden ze al gechipt vroeg deze keer, maar het kan maar al gebeurd zijn. Wij wensen iedereen weer veel kijk plezier en we horen wel via het gastenboek of per email of jullie er net zo van genieten als wij.

 

14 Nov 2011: Hier zijn we dan weer. Oef al weer een week voorbij, en wat gaat de tijd snel en wat zie je de pups snel veranderen op een paar dagen. Gisterennacht 2 maal uit bed moeten gaan, omdat Mr. Blauw uit de kist klom. Hij was het gewoon zat en ondernemend zoals ie is kroop hij als eerste over de half hoge opening. Vanavond blijven ze dan ook permanent onder in de woonkamer. Hebben ze meer ruimte en ze klimmen zelf al in en uit de mand die erin staat. Het eten gaat ook super ze happen al goed het vlees "energique"op. Tuurlijk drinken ze ook nog bij mams, maar met die aan stormnende tandjes, vind die dat minder prettig. Oh ja, vanochtend hebben we ze ook weer ontwormd. Vonden het nog steeds maar niets, die ontworm-pasta. Veel kijk-plezier en tot de volgende keer.

 

07 Nov 2011: Hallo Iedereen, even weer eens wat nieuw beeld materiaal. De pups komen nu iedere dag lekker mee naar beneden. Ook zijn we begonnen met wat vaster voedsel n.l. energique. Dat ging erin als koek. Hun gewichten zijn: Blauw 909gr; Paars 879gr
Zwart 849gr
; Geel 777gr; Rose 876gr; Rood 892gr. Zoals jullie zien zijn ze goed gegroeid. 
Gisteren hebben de pups mee gedaan aan "Breezy's next top model". Ook hebben we een foto tijdens de opname van "All in the Family". Hopelijk vinden jullie ze ook net zo mooi als wijzelf hahahaha... groetjes en tot een volgende keer.

 

2 nov 2011: Alweer ruim 2 weken!! de tijd vliegt. Dazzle gaat er niet meer zo vaak bij en komt al eens vaker mee naar beneden, om gezellig bij ons te zijnEn dan..........................................................zijn de oogjes open, en zijn het ineens hele andere hondjes. 
Na 1 minuut ongeveer stappen is alles weer aan een slaapje toe maar het feest is begonnen. Vandaag hebben de anere honden ook kennis kunnen maken. Ze zijn namelijk nu vanavond al een paar uurtjes mee naar beneden. De woonkamer is lichtelijk verbouwd, maar dat moet kunnen. 
Ondertussen zijn ze al een keer ontwormd, en lekker dat ze dat vonden hahaha.

 

28 okt 2011: De stamboomnamen zijn ook goedgekeurd, en we hebben deze keer gekozen voor titels van liedjes uit de jaren '70.

de jongens:

BREEZY KINGUSSIE HOW DO YOU DO

BREEZY KINGUSSIE I PUT A SPELL ON YOU

BREEZY KINGUSSIE NEW KID IN TOWN

BREEZY KINGUSSIE ROCK THE BOAT

de meisjes:

BREEZY KINGUSSIE SPIRIT IN THE SKY

BREEZY KINGUSSIE TRY A LITTLE LOVE

27 okt 2011:Even tussendoor een korte video opname. Waarom ?? omdat we jullie zoveel mogelijk willen laten meegenieten van de pups. Liefst zou je natuurlijk 24 uur per dag ernaast liggen, maar dat kost wat veel verlof-dagen haha.. En Christel heeft ook zo haar druk programma. Maar ze zijn echt heel verslavend leuk. Groetjes en wie weet tot ziens.

24 Oct 2011: De geiwchten zijn sinds vanvond allemaal meer dan 400 gram. Blauw gaat aan de leiding met 460gram en Geel als lichtste van allemaal met 406 gram. Dazzle doet het uitstekend en word door de bezoekers flink verwend (en dat mag ook wel) Zij doet het weer hartstikke goed en verzorgt haar puppen uitstekend. Dazzle wil nu ook al weer eens een heel blokje lopen,daar waar in het begin ze na de behoefte direct terug wou. Christel en ik genieten elke dag van deze wolkjes van puppen. Ik zou zeggen tot een volgende keer met nieuwe foto's en/of video.

21 okt 2011: Dazzle is ontzettend relaxed. Ook de eerste bezoekers worden van harte welkom geheten en ze is enorm trots op haar kroost. Alle pups komen goed in gewicht bij. Ze kunnen heerlijk knus tegen elkaar aan liggen en elkaar al goed wegduwen bij het drinken. Onderstaand wat foto's van Dazzle en de pups.

 

17 okt 2011: DE PUPPEN ZIJN ER!!!!Gisteren zakte de temperatuur van Dazzle behoorlijk! eten werd stukken minder, en de eerste syptomen werden zichtbaar. Maandag rond 7.30 uur begonnen de eerste weeën en om 7.47 uur werd het eerste reutje geboren, 242 gram.gevolgd om 8.32 uur door een teefje, 219 gram, Ze deed het allemaal lekker rustig en om 9.24 uur kwam het volgende reutje, 217 gram ter wereld.Het volgende reutje, 223 gram, kwam al om 9.59 uur. Daarna duurde het even voor het volgende teefje,222 gram kwam om 10.53 uur, maar het volgende reutje, 221 gram, dacht even wat tijd goed te maken en werd er vlak achteraan geboren om 11.00 uur. Toen moest nr 7 er nog uit, En wat heeft ze gewerkt!! zelfs met de DA mocht het niet lukken. Dat had het gevolg dat Dazzle voor de laatste pup nog een keizersnede moest ondergaan, arm ding. De laatste pup een teefje van 200 gram werd gehaald, maar de was helaas al gestorven , wat veel verklaard. Ondertussen is Dazzle herstellende en knapt goed op. Ze voedt de puppen goed en is weer een zorgzame,lieve moeder.

19 Sep 2011: De ECHO. en ja hoor het is duidelijk!! er zit behoorlijk wat in haar buikje!!!

20 Aug 2011: Onze Dazzle is vandaag gedekt door onze Emil. Nu afwachten of het gelukt is.