Breezy Kingussie

Cairnterriërs

Pups 2013 Dazzle and Emil

Alle pups zijn besproken !

 

Breezy Kingussie Dazzle The Crowd

Glenmore's Emotion Pur

 

09 Jun 2013: Het is genieten genieten ja echt genieten met dit nestje. Afgelopen weekend waren we naar het dierenpark geweest en we hadden top weer en veel bekijks natuurlijk. Daar hebben de pups weer mooie nieuwe ervaringen op kunnen doen. Springen kunnen ze als de beste dus de nieuwe eigenaren zijn gewaarschuwd hahahaha. Dan woensdag heeft Eric een foto shoot gemaakt en onze woonkamer om getoverd tot een foto studio. Geniet van de foto's.

 

01 Jun 2013: Het uur van het afscheid nadert met rasse schreden. We zijn nu dagelijks met de pups op pad, aan het lijntje buiten gaat al heel aardig en gaf uiteindelijk ook de doorslag wie welk hondje kreeg. Alle roepnamen zijn nu bekend.
Breezy Kingussie Just a Hurricane / Zorka
Breezy Kingussie Trick or Treat / Ozzy van Dustbinian jaja Ozzy dus
Breezy Kingussie Cruise Control / Arthur zal wel Tuurke worden
Breezy Kingussie Hot Shot / Cooper
Breezy Kingussie Tittle Tattle / Snoety
Breezy Kingussie I Want it All / Caitlin
Breezy Kingussie Fortune Cookie / Kyara
Breezy Kingussie Special Touch / Katja
Bij wat tekst horen ook foto's of video hoor ik jullie zeggen. Nou aub dan nog eens een aantal foto's. Hopelijk kunnen we met dit weer morgen naar het dierenparkje hier in Born. We zoeken wel nog handlers hahaha want 8 pups met ons tweeën is wat veel.

 

30 Mei 2013: Zo daar zijn we weer, het waren drukke dagen, tussendoor nog even een Cairn-Familiedag van de Belgische Club gehad. Die was ook reuze gezellig. Veel vrienden en ook door ons gefokte hondjes terug gezien. Deze pups zijn gechipt, ook hebben ze weer een ontwormkuurtje gehad. De dierenarts is geweest voor de enting. En tot slot zijn we ook voor de lever-shunt test geweest in Utrecht, en ze zijn allemaal goed bevonden. Nou dan nu vlug maar even wat foto's erop zodat jullie allemaal kunnen zien hoe goed ze weer gegroeid zijn. Maandag is Christel met de pups naar een bevriende fokker van Tibetaanse terriërs geweest, ook van ongeveer dezelfde leeftijd, en hebben de 2 nestjes lekker buiten gespeeld. Dus veel kijkplezier. Alle eigenaren weten vanaf vandaag ook welke pup ze krijgen.

 

20 Mei 2013: Hallo hier zijn we weer. Wat gaat het toch weer snel mensen, de pups groeien enorm. En qua ontwikkelingen zie je ze elke dag een stapje verder doen. Echt leuk kan ik jullie zeggen. Komende week komt de chipper daarom hebben we de stamboom namen nu maar gekoppeld aan een kleur. En ze passen weer goed bij de pups al zeggen we het zelf.

Eerst de Jongens
Breezy Kingussie Just a Hurricane
Breezy Kingussie Trick or Treat
Breezy Kingussie Cruise Control
Breezy Kingussie Hot Shot

Dan de meisjes
Breezy Kingussie Tittle Tattle
Breezy Kingussie I Want it All
Breezy Kingussie Fortune Cookie
Breezy Kingussie Special Touch

Hieronder weer wat foto's en een video opname. Voornamelijk van gisteren en vandaag. Gisteren was het echt super mooi weer hier, en zijn we met de pups lekker achter in de tuin buiten geweest.

 

12 Mei 2013: Weer een week voorbij. Een lang weekend met de pups heerlijk kan ik je vertellen. De puppen doen het goed en zijn sinds donderdag de hele dag beneden. Ook hebben ze nu echte bandjes om in plaats van lintjes. Vanochtend waren ze voor het eerst uit hun puppy-verblijf. Grijs en rood waren daarin echte ondernemers om al behoorlijk ver de kamer in te stappen als eerste. De rest volgde een tijdje later. Hieronder weer de foto's van afgelopen week. Inmiddels hebben er al 5 puppies de kilo in gewicht overschreden dus op dat gebied gaat het ook goed. Vandaag krijgen ze voor de tweede maal de ontwormingspasta, dat zullen ze wel lekker vinden ( NIET DUS!!!).  Groetjes en tot de volgende keer.

 

06 Mei 2013:Hier is weer eens een filmpje van de puppy's. Ze groeien goed, en hebben nu al de volgende gewichten
Roze teefje 872gram
Blauw reutje 721gram
Zwart reutje 844gram
Paars teefje 796gram
Groen reutje 817gram
Oranje teefje 848gram
Rood teefje 728gram
Grijs reutje 842gram
We zijn nu steeds meer aan het bijvoeren en nu ook met `energique puppy` hierin zitten eigenlijk alle voedingstoffen. Dit gaan we dan later mengen met gemalen brokken en zo wordt alles steeds droger. Komende week zullen ze ook wel uit het waterbakje gaan drinken. Dan kan onze Dazzle langzaam gaan afbouwen. de leuke tijd om met geluiden te beginnen komt er al aan. Ze hebben al enkele zachte geluiden speeltjes en ook op de puppy deken zitten verschillende leuke zachte geluidjes als ook verschillende structuren. de woonkamer is omgetoverd tot kraam kamer en ze zullen ergens komende week dan nu ook onder blijven. Dit pas als ze allemaal zelfstandig de mand in en uit kunnen. Ook hebben we ze vanochtend de echte bandjes omgedaan in plaats van de lintjes.
In ieder geval weer veel kijk plezier toegewenst.

30 Apr 2013: Hallo jullie hebben wat langer moeten wachten maar hier zijn dan eindelijk weer wat foto's. Dazzle heeft moeite met de hoeveelheid melk voor deze acht pups. Ze kwamen dan ook niet echt veel bij qua gewicht. Nu zijn ze op een leeftijd dat we wat kunnen bijvoeren en schieten de gewichten als normaal omhoog, met wel 30 tot 40 gram per dag. Daar waar we met de melk alleen blij waren met 10gram. Ze krijgen runder tartaar en dat gaat er wel in ze eten Christel haar vingers er bijna bij op! De pups hebben nu allemaal hun oogjes open wat natuurlijk een ander aangezicht geeft (zie foto's). Ze komen nu overdag al mee naar beneden waar de andere honden op gepaste afstand kunnen mee genieten. Ze stappen al aardig door de mand, zo af en toe al eentje naast de mand als ie zich bij moeders aan de tepel vacuüm heeft gezogen hihihi. Dus later als gepland is hier hun eerste fotoshoot. Daarbij bleek dat paars later wel van klimmen gaat houden.
Schrijf maar wat in het gastenboek als jullie de foto's geslaagd vinden.

19 Apr 2013: Zo hier is dan de beloofde video. Je moet er wel even geduld voor hebben alvorens je een puppy ziet Lachen.
Hopelijk haken dus de meeste niet eerder af. Wij kunnen er uren naar kijken. Dus veel kijk plezier.

 

18 Apr 2013: Hallo hier zijn dan weer wat foto's van de pups. Ze zijn inmiddels 1 week oud. Na wat zorgelijke dagen om Moeder Dazzle waarvan de temperatuur te hoog opliep gaat nu gelukkig alles goed met haar. Haar pups doen het allemaal fantastisch. Ze komen goed bij en kruipen al goed naar moeders toe als ze bij haar pups ligt. Soms liggen ze helemaal voldaan en als Dazzle dan wil voeden blijven ze slapen. We hebben ook per pup een foto gemaakt. Binnenkort zullen wij een eerste filmpje erop zetten dus houd deze pagina maar goed in de gaten.

12 Apr 2013: Woensdag 10 Apr 2013 zijn de pups van Dazzle en Emil geboren. Het was een rustige bevalling Dazzle bleef er heel relaxed onder. Toen eenmaal de eerste voorweeën kwamen was het een kwestie van binnen een half uur dat de eerste geboren werd. Het was een teefje van 206 gram en kreeg van ons een roze lintje. Drie kwartier later kwam er een reutje en zo was er ongeveer elke drie kwartier een pup. Na de achste werd ze heel rustig en dachten we dat ze klaar was. Ook omdat er op de echo maar acht te zien waren maar voornamelijk omdat Dazzle veel rustiger was. Toch begon ze bijna 2 uur erna weer te  persen en kwam er nog een negende pup uit . Deze was al overleden toen hij ter wereld kwam. We hebben dus 8 mooie pups (4 teefjes en 4 reutjes). Met Dazzle is alles goed. En ze verzorgt haar kroost weer geweldig.
Roze Teefje/ 206 gram  Blauw reutje / 166 gram   Zwart reutje / 186 gram Paars teefje / 203 gram  Groen reutje /160gram
Oranje teefje / 183 gram
Rood teefje / 153 gram  Grijs reutje / 166 gram

 

12 Mar 2013: Vandaag met Dazzle naar de dierenarts geweest voor een echo. Ze is drachtig van een 7 tot 8 pups. Dat wordt weer dolle pret in huize Seegers met zoveel leuke pups. Laten we hopen dat de dracht verder voor Dazzle goed verloopt. Hieronder ziet u een video van de echo. Voor degene die er wat in ziet zou Eric zeggen veel plezier, terwijl ik wel de pups herken is het voor hem een rare zwart/ wit film haha.Lachen