Breezy Kingussie

Cairnterriërs

Pups Weazy en Dennis 2008

Raghound caraweazy Fancy Man of Highlands Origin

 13 Juli 2008: Aan al het goed komt een eind. Zegt men wel eens. Nou dat is nu ook weer het geval. Met wat vochtige oogjes hebben we zaterdag afscheid genomen van de laatste pup van dit nestje. We zijn er zeker van weer goede baasjes gevonden te hebben en dat maakt het afscheid altijd gemakkelijker. Vandaag hebben we de huiskamer weer in originele staat terug gebracht zodat die grote lege plek niet zo opviel. We hebben het weer met plezier gedaan en kijken alweer vooruit naar volgende jaar. Wij wensen dan ook iedereen heel veel plezier en kom gerust nog eens naar onze site om bij de nakomelingen te zien hoe onze hondjes zich ontwikkellen door de jaren heen.

Roepnaam = Kaatje 
Breezy Kingussie Meant For You

 

Roepnaam = Tuwa 
Breezy Kingussie Good Vibration

 

Roepnaam = Denzy 
Breezy Kingussie Finders Keepers

07 Jul 2008: Het is al weer de laatste week. Woensdag vertrekt de eerste Pup naar de nieuwe eigenaren. Vrijdag en Zaterdag nummer 2 en 3. Ze zijn nu alle drie zwaarder dan 2 Kilogram en doen het uitstekend. Zondag zijn de pups weer naar het dierenpark hier in Born geweest. En ze waren weer een attractie op zichzelf bij alle kinderen. Genieten dus en veel nieuwe geuren en geluiden voor de pups. Volgende week nog de afsluiting en dan maar weer lang wachten tot volgend Jaar. Groetjes en tot volgende week.

 

 

28 Jun 2008: Na gisteren de foto's is nu het nieuwe filmpje klaar. We waren ook nog vergeten te vertellen dat alle eigenaren nu ook weten welk hondje ze krijgen. Zwart reutje gaat "Denzy" heten en gaat naar Bornem (B) hij weegt nu 1920 gram. Het groene reutje gaat "Tuwa" heten en gaat naar Lommel (B) hij weegt nu 1744 gram. Het teefje  "Kaatje"was al bekend en gaat naar Putten (NL) zij weegt 1640 gram. Komende week gaan we natuurlijk veel op pad met de pups om ze aan allerlei situaties in de buitenwereld te laten kennis maken.

 27 Jun 2008: Hallo hier zijn al weer nieuwe foto's. Het zijn er weer meer geworden. Want we konden weer niet kiezen welke wel en welke niet. Alles is deze week goed gelopen. Entingen bij ome dierenarts. Chipje van de raad van beheer. En het allerbelangrijkste een heel goede uitslag bij de levershunt test in Utrecht. Daarnaast hebben ze gisteren voor het eerst aan de riem gelopen. Ook zijn we deze week bij de overburen geweest omdat we zelf geen gras hebben. En nog op de Duitse herder club in Molenbbeersel (B) waar een heeeeel groot stuk gras ligt.

  

22 Jun 2008:Hier zijn we weer met onze laatste foto's en een filmpje. Komende week komt de Chipper en dan deze week ook nog de lever shunttest en entingen. Het wordt een druk weekje dus. Het groene reutje heeft de oortjes al staan die is er dus vroeg bij om te luisteren. De gewichten zijn nu als volgt (zwart reutje / 1690 gram ; Groen reutje/ 1528 gram ; Kaatje / 1450 gram. Hoewel Kaatje het kleinst is is ze wel de heren de baas. Ze heeft een heel eigen willetje wat haar toekomstige baasjes dus veel werk zal bezorgen, maar dat gaat vast lukken. De eerste keer buiten waren de jongens echter het eerst overal bij. We hebben weer wat kop foto's gemaakt zo kunnen jullie eens in die diepe oogjes van hun kijken. Groetjes en tot de volgende keer.

15 Jun 2008: Hallo hier zijn we weer met de foto's en video van deze week. Halverwege deze week zijn de pups naar de woonkamer verhuist. Hier kunnen dan ook alle anderen honden kennis maken. Ze groeien goed en hebben hun tweede worm kuurtje gehad. Gemalen brokjes met vlees gaat steeds beter. Ze worden nu al lekker actief en voor Weazy die graag met de pups speelt breekt nu ook eindelijk de tijd aan dat ze dit kan doen.

08 Jun 2008: Hallo zoals beloofd, is hier het filmpje. Zoals jullie zullen zien zijn ze actiever geworden. Vanmiddag zijn de pups met Weazy naar beneden gekomen zodat Weazy er ook weer meer bij is. Uranie (onze duitse herder) blijft uit de buurt als Weazy bij de pups zit omat ze weet dat Weazy dat nog niet zo prettig vind. Jiggles mag wel korter bij komen kijken naar haar moeder en nieuwe zusje en broertjes. Dazzle is vandaag op show in Lommel dus dat zullen we straks wel ervaren hoe Weazy op haar reageert. Vanavond gaan de pups met weazy weer terug naar boven om zo alles met kleine stapje op te bouwen. Groetjes en tot de volgende keer.

 

 07 Jun 2008: Hier zijn alvast weer wat foto's. Filmpje zal later dit weekend volgen. Maar wij konden zelf niet wachten om de foto's vandaag al met iedereen te delen. Met Weazy en de Pups gaat alles goed. De heren zitten al over de 1000 gram en Kaatje er net onder 985 gram. Gisteren hebben ze weer bezoek gehad en 1 van de reutjes zal Tua (wat aarde betekend) gaan heten. Groetjes en tot morgen.

 

01 Jun 2008: Hier zijn we weer met verse foto's van onze pups. Deze week is er weer van alles gebeurt:de oogjes en oortjes open, ze reageren alle drie goed als je geluid maakt. Hun eerste (anti) wormkuurtje, ook hier geen problemen. Tot slot het voortbewegen gaat ook steeds beter, zoals op het einde van onderstaand filmpje te zien is. Ze spelen al met elkaar en dat is leuk om te zien. Niet dat wij er de hele dag naast liggen, maar we genieten er wel van, want vanaf 09 Juli mogen ze vertrekken en dan zal het hier wel weer stil zijn,als ze alle drie naar hun nieuwe baasjes zijn.

25 Mei 2008: Hier zijn weer wat foto's van het stel. Met Weazy gaat het ook heel goed, gelukkig maar. De Stamboom namen zijn als volgt aangevraagt en komen uit Beach Boys liedjes: 
Finders Keepers (reu)
Good Vibrations (reu) 
Meant For You
 (teef / roepnaam : Kaatje) 
De pups zijn ook al goed
 gegroeid Zwart reutje 677 gram (200gr met geboorte) Groen reutje 600 gram (248gr met geboorte) Roze teefje 572 gram (198 gr. met geboorte). Inmiddels zijn alle nieuwe enthousiaste baasjes al komen kijken naar hun pups. Wie welk reutje krijgt zullen we in een later stadium besluiten als er meer te zeggen is over de specifiekere karakter eigenschappen. Komende week zullen de oogjes wel open gaan en zullen we een stukje video op de site zetten. groetjes en tot dan.

17 Mei 2008: Hoera de pups (twee reutjes en één teefje) zijn geboren!! Op 14 Mei tussen 02u30 en 05u00 zijn ze geboren. De weeën begonnen al op de 13e en dat was waarschijnlijk al de voorloper dat het niet zo gemakkelijk zou gaan. Het eerste reutje( zwart lintje) is na veeeeeeel moeite nog natuurlijk geboren. Waarna nog een hele tijd persen en uitputting van Weazy, er in samenspraak met de dierenarts is besloten om de overige twee middels een keizerssnede te halen. Dit was voor zowel Weazy als de pups op dat moment de beste keuze. Het was een zware bevalling vandaar dat wij ook even gewacht hebben met de eventuele nieuwe baasjes te bellen. We hebben nog niet iedereen kunnen bereiken maar dat zal uiteindelijk wel lukken.

13 Mei 2008: Binnenkort hopen we hier foto's van de op komst zijn de pups van Weazy te presenteren. Tot die tijd tot ziens

17 April 2008: Op de Echo waren drie pups te zien nu dus afwachten tot +/- half- Mei.