Breezy Kingussie

Cairnterriërs

Pups Weazy en Emil

Raghound Caraweazy Glenmore's Emotion Pur

 

 

20 februari: 2010: Een beetje laat ,maar toch. Gelukkig hebben we in de laatste week nog even een paar dingen buiten kunnen doen met de pups: nog een paar keer aan het lijntje, buiten spelen in de sneeuw en in de auto naar de markt en daar de boel onveilig gemaakt. Ondertussen is het weer erg stil in huis, want alle pups zijn vertrokken naar hun nieuwe baasjes. Gelukkig gaat het daar volgens de laatste berichten ook goed en zijn ze allemaal heel blij met hun nieuwste aanwinst. Hieronder nog een paar foto's van de laatste weken. We hopen natuurlijk dat we regelmatig wat foto's van hun op de nakomelingen-pagina kunnen plaatsen. Tot een volgende keer!!!!!!!!!!!!!

3 februari 2010: Een drukke tijd. Vorige week eerst in de auto naar de dierenarts. Daar kregen ze de goedkeuring van dierenarts Maiki, die weer erg te spreken was over de pups. Donderdags kwam de Chipper, en was er weer de nodige piep. Is ook niet leuk wat die "gemene" mevrouw daar doet hahaha.Maar er werd al weer snel geravot en gegeten. Gisteren naar Utrecht. Eerst een lange autotocht , die deze keer eens redelijk stil werd afgelegd. Met het prikken hebben ze zich netjes gedragen. In de wachkamer kregen ze de nodige aandacht en knuffels van de mensen. En een nest blindegeleidehonden van 1 jaar in opleiding, vonden die kleine friemels wel erg leuk. En gelukkig was de uitslag goed, en waren ze allemaal dik in orde!!! Vandaag eindelijk een beetje beter weer, dus konden ze aan een lijntje mee de straat op.Auto's zijn toch maar vreemde dingen, maar die blaadjes en steentjes op de grond zijn des te leuker. Ook al de hondjes van de buren leren kennen, alles is leuk!! voorlopig alleen even foto's ,omdat Eric herstellende is van een operatie en Christel al blij is dat ze er een verhaaltje en foto's op krijgt hahahaha De laatste week is begonnen, nog even extra genieten van onze kleine doerakken!!

De namen zijn nu ook bekend: SHAGGYGABOR, NAURALUNA en FENNA.

 

 

 

 

24 Jan 2010: Belofte maakt schuld . Dus hier is ie dan eindelijk de videoopname. Hij is wat langer geworden aangezien ik moeite had om wat weg te knippen van al die super leuke pups. Veel plezier met het filmpje en tot de volgende keer.

 

23 Jan 2010: Hier alvast de foto’s het filmpje van hun buiten trip zal gauw volgen. Ja mensen de weer goden zijn ons deze week goed gezind. Het is droog en een licht zonnetje. Dan kunnen de pups eindelijk eens lekker naar buiten. Daar is natuurlijk heel veel te zien. Andere geluiden en andere geuren. Ontzettend goed voor de pups dat ze dit alles mee kunnen maken. Van de week een monteur op bezoek gehad die lekker een paar gaten moest boren met een boorhamer, weten ze dus nu ook hoe dat klinkt. Weazy en haar kroost doen het heel goed en het is voor ons allen weer genieten geblazen. Volgende week komt de Chipper en worden ze geënt dus weer een druk weekje met hun eerste autoritje. Groetjes en tot later met het filmpje.

17 Jan 2010: Hier is weer ons verslag van de afgelopen week. De pups zijn sinds vrijdag permanent beneden. Ook hier zijn ze heel braaf. Ze hebben ook deze week een tweede ontwormkuur gehad, ook nu viel dat niet in de smaak. Het eten gaat goed, we wisselen af met vlees en brokjes (eerst gemalen) maar nu ook normaal. Ze komen hiervan goed bij, en krijgen lekker veel energie. Ze kunnen dus echt al lekker door de woonkamer stappen en kennis maken met de andere honden. Onze Urany hebben ze al ontmoet en die vinden ze allemaal een toffe tante. De rest wordt rustig aan opgebouwd want Jiggles, Dazzle en Emil popelen om niet alleen door het hekwerk maar ook echt met hun kennis te maken. Hopelijk kunnen jullie weer van de foto’s en video genieten. In ieder geval tot de volgende keer !!!!

 

07 Jan 2010: Hier zijn weer wat foto's en een kort filmpje van onze speelse bende van vijf. Er is nu een echt leuke tijd aangebroken dat Weazy met haar pups begint te spelen. Ook spelen ze al onder elkaar. Deze week zijn we begonnen met het voeren van "Energiek" een gemalen vlees burger. We helpen de pups wel nog maar een aantal kunnen het al goed zelf op eten. Als we ze nu al zelf alles lieten op pikken zouden ze alles plattrappen daar de controle van waar ze naar toe willen er nog niet 100% is. Het is weer enorm leuk om te zien hoe de pups zich ontwikkelen. Haantje de voorste tot nu toe: Mw. Oranje.. Voor degene die door de sneeuwstorm niet kunnen komen onderstaand de foto's en video. Geniet er maar van tot gauw maar weer.

03 Jan 2010: Zo het heeft dan weer veel te lang geduurd voor jullie maar hier zijn weer wat foto’s en even bijpraten wat er deze week allemaal is gebeurt.  Maandag avond het blauwe reutje had al de oogjes geopend. Hij heeft dit blijkbaar even doorverteld hoe leuk het er was want dinsdag ochtend had elke pup zijn oogjes geopend. Het zijn dan in eens heel andere hondjes zeg ik altijd. Dan dinsdag ook de eerste ontwormkuur, die werd niet met gejuich ontvangen door de meute maar ja het zal toch moeten. Op 31 December zijn ze in de loop van de dag tijdelijk naar de woonkamer verhuisd. Beneden is er toch een stuk minder lawaai en dan was Weazy ook niet zo onrustig. De pups hebben lekker door het geknal heen geslapen. Zaterdag begonnen ze ineens, zich veel beter voort te bewegen, zelfs het groene reutje waarvan we dachten dat die als laatste zou zijn vanwege zijn gewicht, beweegt als een van de beste. Dan vandaag eindelijk de tijd om wat foto’s te maken van die kopjes dus veel plezier ermee en tot een volgende keer. Groetjes Christel en Eric

25 Dec 2009: Een zalig Kerstfeest voor iedereen. Hier zijn we meer met een update. Onderstaand een video opname. Ook zijn deze week de stamboomnamen opgestuurd. 
Breezy Kingussie Making Me Happy 
Breezy Kingussie Hide and Seek 
Breezy Kingussie Radical Cutie 
Breezy Kingussie Tender and Sweet 
Breezy Kingussie Special Surprise

Met Weazy en de pups gaat alles uitstekend. Morgen en Zondag verwachten we de eerste bezoekers. De gewichten zijn als volgt: Blauw/ 485gr. ; Rose/457gr. ; Groen/626gr. ; Oranje 470gr. ; Geel/512gr.. We hopen dat jullie genieten van de video en tot gauw met weer een update van de foto's. Groetjes Christel en Eric

21 Dec 2009: Hier zijn we weer met wat foto's. Aangezien de lintjes niet altijd goed te zien zijn. Hebben we de pups op een bijbehorende achtergrond gelegd. Na een hoop gefriemel (pups liggen niet graag stil hahahaha) hebben we er een paar goede foto's weten uit te halen. Alleen de achtergrond van Oranje is door het flitslicht erg vertekend en lijkt op donker Roze. Volgende keer beter zal ik maar zeggen. Met Weazy en haar pups gaat alles nu heel goed. Ze komen nu allemaal goed bij en groeien dan nu ook als kool. Dat alles nu beter gaat merk je ook aan Weazy ,zij is nu ook weer wat rustiger. Hopelijk kan ik in het weekend het eerste filmpje plaatsen. We zullen deze week de eigenaren bellen om een afspraak te maken zodat ze de pups LIVE (in levende lijve) kunnen bewonderen. Voor de rest is het genieten geblazen met onderstaande en nog toekomstige foto's en filmpjes. Onderstaande fotos zijn geplaatst in volgorde van geboorte. Vele groetjes van Christel en Eric

19 Dec 2009: Vanochtend allemaal goed bijgekomen, na een slow start hebben ze kennelijk vannacht goed gedronken bij Weazy. Ik dacht ,snel even wat fotos plaatsen voor de niewsgierigen onder jullie hahahaha. Zelf krijgen we er ook weer geeen genoeg van. Hopelijk zet het drink gedrag zich zo voort, al was het vanavond wat minder, maar wat wil je nadat ze zich 's nachts zo hebben vol gedronken. Tot gauw maar weer.

16 Dec 2009:Gisteren ochtend was het dan zover. De persweeën begonnen rond 7u40. Geen nachtwerk dus dit keer, ware het niet dat Christel toch al de hele nacht, bij Weazy had gelegen, want van slapen was geen sprake voor haar. Om 8u20 was de eerste er een reutje (Blauw lintje / 212gr.) Een half uurtje later was het de beurt aan het eerste teefje (roze lintje / 230gr) Toen kwam er een tegenslag,want er werd 1 pupje dood geboren,maar als snel daar na konden we ons weer verheugen op het volgende reutje (Groen lintje / 230gr.) En vrij snel daarna volgde een teefje ( Oranje lintje / 230 gr). Toen kwam er een hele tijd niets. We dachten nog wel wat gezien te hebben ,maar toen de dierenarts arriveerde en deze in alle mogelijke richtingen had gevoeld was het OK. 4 gezonde pups en met Weazy ook alles in orde, prima dan maar 4. De dierenarts gaf Weazy een spuit OXY zodat we het zeker zouden weten, maar ook eventuele niet mee gekomen nageboortes zouden afkomen. De DA was nog niet goed weg of plots kwam tot onze SUPRISE nog een teefje (geel lintje / 230gr). Weazy maakt het goed, en nadat de pups vandaag wat afgevallen, zijn stijgen de gewichten weer iets. De geboortegewichten zijn vrij gelijk zoals jullie kunnen lezen. Weazy heeft nu rust verdiend en die krijgt ze ook, ze mag weer trots zijn op haar pups. En wij zijn weer trots op haar.
Vanaf nu zullen we weer regelmatig fotos plaatsen. Dus tot de volgende keer maar weer.


Foto onder: links teefjes Roze / Geel / Oranje rechtsboven reu Blauw rechtsonder reu groen

25 Nov 2009: Toch nog een foto weten te maken via de video van de echo. Tevens hebben we er maar twee foto's bij gedaan met haar nu al ronde buikje. Het aftellen kan gaan beginnen.

18 Nov 2009: De ECHO. We konden het zo ook al zien, maar de echo bevestigd het. Onze Weazy is weer in verwachting. Volgens de echoscopiste zijn het er dit keer 6. Het waren er 7 maar 1 vruchtje was geresorbeerd. Maar 6 stuks is meeerrr dan voldoende, als alles in goede gezondheid gaat ,wordt dit haar grootste nestje. Maar het belangrijkste is dat onze Weazy alles met goed gevolg kan volbrengen. Ondanks dat dit niet de eerste keer is, zijn de foto's mislukt.Dus helaas geen foto's van de Echo. De echo is gemaakt na 4 weken dus over 5 weken zult u hier hopellijk goed nieuws aantreffen.