Breezy Kingussie

Cairnterriërs

Pups Jiggles en mambo No.5 2008

Breezy Kingussie Non Stop Jiggles Ch Mambo No. 5 of Barnsley

 02 Mei 2008: Vandaag was het weer zover. Snik snik Het was weer tijd om de wolkjes naar hun nieuwe baasjes te laten gaan. We zijn er zeker van dat ze goed terecht zijn gekomen. Wil je zien hoe ze het verder doen ga dan naar de nakomelingen pagina. Als we wel eens een kiekje gestuurd krijgen zetten we deze daar op.

 

28 April 2008: Foto update

27 april 2007:Het heeft even geduurd, maar we zijn er weer! Wat een drukke tijd, de puppies zijn ondertussen gechipt, geënt en hebben de levershunttest gehad. En alles is prima in orde. Gelukkig!! Ze zijn naar de markt geweest en nog op bezoek bij Tibetaanse terriër puppies van 1 week ouder, waar ze hebben kunnen ravotten. Op vrijdag mochten ze de tuin onveilig maken van Red Creek Rebels kennel. Vandaag zijn ze lekker naar het dierenpark geweest. Diana en John (Rough Wroughts) waren op bezoek met 5 maanden oude Willow en die gingen mee. Met 6 volwassen (mijn moeder en zus gingen ook gezellig mee) en 4 pups (ja Willow is ook nog steeds een pup!) zijn we er op uit getrokken. En wat vonden ze het leuk -de pups dan!!- en wat hadden we weer een bekijks. Ze hebben weer veel vreemde dingen gezien en gehoord en deden het SUPER!! Ondertussen weten we ook de roepnamen: Blauw: Flaco, Geel: Denzell, en Oranje :Dazzle en die blijft bij ons!!!!!! Vrijdag gaan de jongens ons al weer verlaten. Wat vliegt die tijd!! (foto's volgen zo snel mogelijk)

15 April 2008: Ja eindelijk ... Fotooooooo'sssssssssssss. Deze week komt de chipper, dus weer een mijlpaal in het leven van de pups. Dan worden de namen definitief gekoppeld aan de pups. De namen worden: 
Blauw: Breezy Kingussie Clap Your Hands
 
Oranje: Breezy
 Kingussie Dazzle The Crowd 
Geel: Breezy Kingussie Catch Me If You Can

13 april 2008:Al weer 5 weken!! Deze week zijn ze naar onder in de kamer gekomen, zodat ze nog meer kunnen meemaken. Ze huppelen de kamer vrolijk door om met alles kennis te maken. Onze oudste DH Urany was ook al de klos, maar zij vindt dat gelukkig helemaal niet erg en speelt ook met de pups, ondanks dat ze bij haar in de staart bijten en naar tepels zoeken! Het eten gaat ook steeds beter, en de droge gemalen brok vinden ze eigenlijk net zo lekker als met vlees. Jiggles begint ook door te krijgen dat met de pups spelen toch wel heel leuk is, maar ze kan af en toe wat onhandig doen. Gisteren zijn ze ook al even buiten geweest en dat was weer een nieuw avontuur, maar wel een leuke!

06 April 2008: Alweer een week voorbij. Wat gaat de tijd toch snel. Het Blauwe reutje weegt inmiddels 1280 gram, het Oranje teefje 1180 en het Gele reutje 1159gram. Actiever worden de pups ook al goed merkbaar deze week. Het wordt weer schuifelen met de voeten over de vloer om niet zo'n snelle pup per ongeluk op de tenen te trappen. De tandjes beginnen ook al door te komen. We zijn benieuwd hoe lang ze nog bij Jiggles mogen drinken. Daarom zijn we deze week dan ook gestart met het voeren van Energique met water dit gaan we langzaam mengen met gemalen brokjes de komende week. Ik zou zeggen tot volgende week maar weer.

30 Maart 2008: Hier zijn weer wat nieuwe foto's en een video opname. De oogjes zijn inmiddels open. De gewichten zijn super goed. Dus deze week loopt alles zoals gehoopt. Het zijn maar liefst 10 foto's geworden. We konden niet kiezen. De pups hebben sinds zaterdag nieuwe bandjes omdat ze nu al goed beginnen te stappen is het belangrijk om te zien wie waar wat doet. Dit om zo een goed beeld van het karakter te krijgen van de pups. Mooi vinden we ze alle drie al zijn we natuurlijk bevooroordeeld. Nageltjes beginnen ook al goed te groeien vandaar dat ze toch even geknipt moesten zodat dit ook prettiger is voor Jiggles bij het voeden van de pups. Groetjes en tot een volgende keer.

23 Mar 2008: Aan iedereen wensen wij een VROLIJK PASEN !!!!!!!!! 
Het was een drukke week. Vanaf maandag kwam er eerst 1 en later alle drie de pups niet genoeg bij in gewicht, ze vielen zelfs af. Bleek dat Jiggles eigenlijk te weinig dronk om de melkproductie op volle toeren te laten draaien. Dus Jiggles kreeg bijvoeding met Biogarde yoghurt en de pups werden om de 2 a 3 uur gevoed met puppy melk. Ben je dus net klaar met de laatste, heb je net 1 uur rust om weer opnieuw te beginnen. Gelukkig is de melkproductie van Jiggles weer goed op gang gekomen waardoor het bijvoeren van de pups niet meer nodig is. Zo krijg je wel respect voor Jiggles, kan ik jullie vertellen. Nu is het wachten dat de oogjes open gaan, dus we zullen jullie op de hoogte houden. Groetjes Christel en Eric

16 Maart 2008: Hallo hier zijn we weer. Het gaat heel goed met de pups. Ze komen goed bij dus Moeders is goed voorzien van melk. Het blaue reutje weegt inmiddels 526 gram ; Oranje teefje 472 gram en Geel reutje 467 gram. Gisteren hebben we al bezoek gehad en dat vond moeders ook geweldig, om haar puppen te showen. Alles werd natuurlijk nauwlettend in de gaten gehouden maar was totaal geen probleem. Jiggles geeft zelf goed aan als even naar beneden wil. En gaat weer braaf voor de deur zitten als ze terug wil naar haar pups. Weazy is erg nieuwsgierig naar de pups, maar zal nog moeten wachten tot de pups ook naar beneden komen om ze te ontmoeten. Voorlopig geven we Jiggles nog de rust die ze nodig heeft. Er is duidelijk te merken als ze bij haar pups is dan is ze veel rustiger terwijl beneden inderdaad het "non stop" in haar terugkomt. Geniet van de foto's en video-opname en tot de volgende keer.

10 Mar 2008: Hallo iedereen hier zijn dan de eerste foto's van de pups. Zondag om 03u05 begon de eerste pers wee. Na 50 miniten hard werken door Jiggles werd er een reus van een reu in stuit ligging geboren. 288 gram maar liefst. Het is de reu die het blauwe bandje kreeg. Hierna gebeurde ongeveer meer dan een uur niets (ff bijkomen naturlijk) waarna de weeen weer kwamen. Om 06u19 werd een forse teef van 248 gram geboren. Zij kreeg van ons een koninklijk Oranje lintje. Om 07u03 begonnen de weeen weer en ditmaal was het klusje in 10 minuten geklaard. Een reu van 238 gram het gele lintje (op groeps foto nog zonder lintje). Moeders kreeg daarna haar wel verdiende rust en allen maken het goed. Vanochtend was elke pup ongeveer 20 gram bijgekomen dus de melkfabriek draait op volle toeren. Zoals altijd zullen we regelmatig foto 's maar ook video's toevoegen van de verdere ontwikkelingen. Dus tot een volgende keer dan maar zal ik zeggen.

 

 

07 Maart 2008: Het aftellen is begonnen. Vanaf vandaag kan het gaan gebeuren. Hoewel ze pas volgende week is uitgeteld wordt het nu met de dag spannender. Dus tot.............. met nieuws

8 februari 2008: We zijn gisteren met Jiggles naar de DA geweest voor een echo, en ja ze is 
drachtig!! We hebben een stuk of 4 puppies gezien. Nu wordt het weer spannend. En nu maar 
hopen dat alles goed blijft gaan (foto's van de echo volgen nog)

12 Jan 2008: We zijn de afgelopen dagen naar Mambo no 5 toe geweest alwaar er twee keer een dekking heeft plaats gevonden. Nu is het weer spannend wachten op de echo! Rond 08 Feb 2008 weten we meer!

29 Dec 2007: Jiggles is loops geworden!! Ja 2 weken vroeger dan verwacht
Als alles goed gaat zal ze begin Januari 2008 gedekt worden.