Breezy Kingussie

Cairnterriërs

Pups Weazy en  Lewis 2006

Raghound CaraWeazy Non Stop Fun of Glanalladale

 30 Mei 2006: Afgelopen Zaterdag is Charley naar zijn nieuwe eigenaren gegaan. Hij heeft zich zoals we vernomen hebben zich al goed aangepast en slaapt de hele nacht door zonder lang te piepen. Ook daar in zijn omgeving is hij razend populair bij kinderen en volwassenen. We zijn blij dat hij zo goed terecht is gekomen. Jiggles heeft alleen zaterdag nog 's avonds even naar haar speel maatje gezocht maar vond al gauw weer een ander om mee te spelen. Jiggles heeft zaterdag nacht wel nog even moeten plassen maar zondag en afgelopen nacht niet. Wel is ze dan om 06.30 ongeveer wakker maar dat zal ook wel gauw verbeteren. Als jullie het verdere verloop van dit nest willen volgen kunnen jullie op de knop "Fotogalerij / Nakomelingen" foto's vinden van hoe beiden zich ontwikkelen.

 

23 Mei 2006: Na 10 dagen dan eindelijk weer wat nieuws. Vandaag zijn we met beiden voor de Levershunt geweest. Alles was dik in orde. Het enten en chippen van vorige week is ook goed gegaan. Inmiddels hebben ze al auto ritjes gemaakt en zijn we aan de wandel geslagen. Gisteren een heel blokje om ( 500mtr.) tijd 30 minuten,want wat zijn ze leuk,vinden ook de kinderen in de buurt en zo snel lopen ze natuurlijk ook weer niet door. Het gaat n.l. van links naar rechts zwabberend over de stoep. Maar we mogen niet klagen. Charley weegt al 2350 gram en Jiggles 1850 gram. Zaterdag gaat Charley naar zijn nieuwe baasjes die bijna niet kunnen wachten. Hij is dan 7 1/2week maar staat zijn mannetje wel. Charley (Breezy Kingussie Shadow's Charley) vernoemd naar zijn Overgroot-Opa ( Ol 'Kyarnrowen's Moonlight Shadow ) kan goed zelf spelen maar is ook in voor een spelletje met zijn zus Jiggles. Ook trekspelletjes en balletjes vind hij kei leuk. We zullen hem zeker missen, maar we weten dat hij een goed tehuis heeft gevonden.

Ik zou zeggen tot de volgende keer.

13 Mei 2006: Hier zijn weer wat foto's van onze twee pups. Ze gaan beide zeer goed vooruit en zijn erg energiek zoals een Cairnterriër moet zijn. Vol van energie en springend en vrolijk in het leven.

Tevens willen we onze steun betuigen aan Jetty en Sander die het momenteel niet gemakkelijk hebben met het verlies van hun Tom. We voelen sterk met hun mee, en we realiseren ons dat je iedere dag van het leven moet genieten zolang het gaat, want de liefde van onze honden is onvoorwaardelijk, en dat vergeten wij mensen nog wel eens.

Vandaag zijn onze puppies weer lekker 2 maal buiten geweest om met zijn allen, dus inclusief onze twee Duitse herders welke zich ook als bij-moeder voelen, te spelen. Het zijn echte schavuitjes die alles proberen maar zo hoort het ook. Bezem emmers blik en veger al dat gekletter van geluid maakt weinig indruk, althans ze herstellen zich snel en gaan dan zelf op onderzoek uit. Charley weegt inmiddels 1920 gram en Jiggles 1535 gram. Volgende week worden ze ontwormd; geënt en gechipt. Een drukke week dus voor de pups. Ze eten al goed hun droge brokjes als het moment goed is anders maken ze er een spelletje van. En van moeders mogen ze nog altijd af en toe drinken wat wij knap vinden met die vlijmscherpe tandjes.
Tot de volgende keer dan maar weer!!

08 Mei 2006: Nou dat was even wachten.. Door de drukte met de Duitse herders en onze eigen tuin heeft het wat langer geduurd dan gepland maar hier zijn dan toch weer nieuwe foto's en een stukje video. De reu (Charley) weegt vandaag 1715 gram en Jiggles weegt 1400 gram. Het verschil blijft dus nu ongeveer 300 gram. Ze krijgen nu af en toe al geweekte brokken al vinden ze droge brokken ook niet verkeerd. De brokjes worden wel nog even door de blender gehaald. Ze zijn vanaf vrijdag definitief naar de woonkamer verhuisd hierdoor krijgen ze alle dagelijkse geluiden om zich heen goed mee om er aan te wennen. De andere honden mogen steeds vaker dichterbij komen kijken en snuffelen onder toeziend oog van moeder. Het is bijna niet te geloven dat Charley ons over zo'n 3 weken al gaat verlaten. Hij komt bij goede baasjes terecht, maar missen zal ik hem wel onze spruit. Dus nog maar even flink genieten van hem. Dan ga ik nu nog maar even wat onkruid uit de tuin trekken terwijl de beide pups nog slapen. Dus tot de volgende keer.

Een fragment uit de hit serie Prissonbreak: Hoofdrol Charley and Jiggles

28April 2006: Hallo allemaal. Kan het niet laten toch nog wat foto's erop te zetten. En ja ze slapen weer. Maar ze zijn zo super om naar te kijken dat je geen TV meer nodig hebt. Tot gauw maar weer. Christel en Eric.
Vinden jullie het leuk om de ontwikkelingen te volgen vergeet dan niet even in ons Gastenboek een korte notitie te plaatsen.

26 April 2006: Hallo het heeft natuurlijk veel te lang geduurd voordat er weer eens nieuws opstaat. Maar hier is toch weer een nieuw stukje Film. Sinds 2 dagen gaat het lopen een stukje beter. Ze groeien als kool. Nieuwe fotos volgen binnen enkele dagen daar er nu meer leven in de brouwerij komt en ze 's avonds al naar de woonkamer komen zodat onze andere 2 honden Duitse herders Uranie (bijna 10 jaar) en Rheja (7,5jaar) ook kunnen kennismaken. Ze mogen van moeders even aan de pups snuffelen en daarna gaan ze vanzelf op afstand liggen genieten. Moeders kan dan ook gezellig weer eens bij ons gaan liggen op het moment dat haar kroost ligt te slapen.
Dan tot slot de gewichten: Reutje 1350 gram en Jiggles (het teefje) 1030 gram.

19 April 2006: Hier zijn wat foto's met de oogjes geopend. Zoals jullie begrijpen hebben ze vandaag allebei de oogjes geopend. Onderste van de 3 laatste foto's is het reutje. De middelste foto is van het teefje (onze bekketrekker). Maar naast haar broer gedraagt ze zich beter. Gewicht reu inmiddels 976gram het teefje 771gram

18 April 2006: Hallo hier onder weer een stukje video van afgelopen weekend en vandaag. Zoals je kunt zien een stuk groter als op de eerste beelden. Vandaag heeft het reutje zijn oogjes geopend het teefje nog niet maar zal wel snel volgen. Het staan / bewegen op 4 pootjes gaat het teefje weer beter af. En zo gaan ze dus allebei vooruit in hun ontwikkeling. Groetjes en tot gauw maar weer.

16 April 2006: Een vrolijke Pasen allemaal. Eindelijk weer nieuwe foto 's. Weazy was gisteren razend enthousiast over de niewe baasjes van de Reu, deze mochten zoals verwacht de puppies van dicht bij bewonderen en knuffelen. Het klikte meteen. Natuurlijk hield ze alles goed in de gaten maar ze was ook een beetje trots op haar kroost. De beide pups ontbreekt het aan niets. Het reutje weegt vandaag al 808 gram en het teefje is voor het eerst meer bij gekomen dan de reu en weegt 644 gram. Het verschil is goed te zien op de onderstaande foto 's. We zullen binnenkort weer een nieuw filmpje erop zetten hierop kunnen jullie dan onze pups weer in " actie " (zover je al van actie kunt spreken) zien.

10 April 2006: Hallo allemaal. De puppen groeien goed, aan plaats en melk van moeders natuurlijk geen gebrek. De lintjes hebben we er maar af gehaald aangezien ze goed uit elkaar te houden zijn. Moeders is graag bij haar pups en komt alleen voor de nodige behoefte en haar dagelijkse portie eten bij hen vandaan. Na een wandelingetje wil ze namelijk niets liever dan direct terug naar haar kroost, wat ook goed is natuurlijk. Wij kunnen er ook uren naar kijken. En dat doen we dan ook middels een geïnstalleerde camera op de puppie kamer. Het Reutje (foto beneden linkse pup) weegt inmiddels al 522 gram en het teefje (foto beneden rechtse pup) 450 gram. Zaterdag verheugen wij ons op de bezoekers, die onze hondjes komen bewonderen. En hierna zullen er nog wel veel volgen, want de eigenaren van het vorige nest wilden ook weer komen kijken, als ook een aantal mensen van hier in de buurt.

05 April 2006: Eindelijk was het dan zover om 02u.00 begonnen de eerste pers weeën en op weg naar de dieren arts praktijk voor een keizersnee kwam dus tijdens de autorit toch de natuurlijke bevalling en kunnen we melden dat omstreeks 04u15min is de eerste pup een reutje is geboren. En een half uur later inmiddels weer thuis werd nummer 2 een teefje geboren. De pups zijn onverwacht groot en het is dus ook bij twee stuks gebleven. Moeder en puppies maken het goed. Het Reutje met Groen lintje woog 280 gram en het teefje met paars lintje al 255gram. Hier onder staan de eerste foto's Eindelijk was het dan zover om 02u.00 begonnen de eerste pers weeën en op weg naar de dieren arts praktijk voor een keizersnee kwam dus tijdens de autorit toch de natuurlijke bevalling en kunnen we melden dat omstreeks 04u15min is de eerste pup een reutje is geboren. En een half uur later inmiddels weer thuis werd nummer 2 een teefje geboren. De pups zijn onverwacht groot en het is dus ook bij twee stuks gebleven. Moeder en puppies maken het goed. Het Reutje met Groen lintje woog 280 gram en het teefje met paars lintje al 255gram. Hier onder staan de eerste foto's

06 Mar 2006: Na een echo heden bij de dierenarts is gebleken dat Weazy drachtig is. We kunnen 4 a 5 pups verwachten. De verwachting is dat rond 08 April 2006 de pups geboren worden.

05 Feb 2006: Dit weekend is onze Weazy gedekt

27 Jan 2006: WEAZY is 24 jan 2006 loops geworden!! Als alles goed gaat zal ze volgend weekend gedekt worden.